Menu

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μανάκι είναι ευρέως γνωστό για την εξαιρετική γεύση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Όμως, τα πιο εντυπωσιακά οφέλη του δεν μπορεί να τα δει κανείς με γυμνό μάτι παρά μόνον να τα γευτεί.

Με λίγα λόγια, η κατανάλωση εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Μανάκι είναι ένας πραγματικός σύμμαχος για την υγεία σε μορφή υγρού χρυσού.

Συγκεκριμένα, διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι:

Η ολεοκανθάλη, αυτό το είδος φυσικής φαινολικής ουσίας που συναντάμε στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδου, έχει μελετηθεί εκτενώς για την αντιφλεγμονώδη δράση της, η οποία βοηθά στην ανακούφιση μυϊκών πόνων και πόνων στις αρθρώσεις. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που καταναλώνουν συχνά ελαιόλαδο δεν αντιμετωπίζουν συχνά πόνους σε σχέση με τα άτομα που δεν περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο στη διατροφή τους.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συντελεί στην επιβράδυνση ή την ελάττωση εμφάνισης συμπτωμάτων διανοητικής κοπώσεως. Η διανοητική κόπωση είναι μια κατάσταση που έχει συνδεθεί με νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Η συμβολή του ελαιόλαδου στην πρόληψη του καρκίνου έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων ερευνών. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας, οι άνθρωποι που καταναλώνουν ελαιόλαδο στα πλαίσια της διατροφής τους εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ολεϊκό οξύ. Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και σκουαλένιο. Όλα τα παραπάνω συστατικά έχουν επίσης ερευνηθεί σε σχέση με τις δυνατότητες αξιοποίησής τους στην πρόληψη του καρκίνου.

Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και σε αυτά περιλαμβάνεται η πρόληψη και η διαχείριση του διαβήτη. Το ωφέλιμα λιπαρά του ελαιόλαδου συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της παραγωγής ινσουλίνης. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο Diabetes Care, μια διατροφή που περιλαμβάνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδου μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης Διαβήτη Τύπου 2 κατά 50%.

Το ωφέλιμα λιπαρά του ελαιόλαδου μπορούν να λειτουργήσουν ως παράγοντες μείωσης της διαστολικής και συστολικής αρτηριακής πίεση. Τρεις μόνο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε καθημερινή βάση είναι μάλιστα αρκετές για να δει κανείς σημαντική διαφορά στο επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχουν μια πολύ σημαντική, διπλή ιδιότητα: αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης (HDL)  (ή καλής χοληστερόλης, όπως είναι επίσης γνωστή), ενώ παράλληλα βοηθούν στην απομάκρυνση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) (ή κακής χοληστερόλης) από το αίμα.

Ακόμα και οι πιο ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τις ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Η αναπλαστική και θεραπευτική δράση του είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση της έντονης ξηρότητας και επιταχύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, ακόμα και σε περιπτώσεις πληγών ή εγκαυμάτων. Δρα επίσης ως αποτελεσματική θεραπεία εναντίον της ερυθρότητας και της ακμής, λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη D και των αντιφλεγμονωδών συστατικών του. Τέλος, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό συστατικό, επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων, ενώ αποτελεί και μια φυσική ασπίδα ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα (φωτογήρανση) και στις ελεύθερες ρίζες.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping
      Apply Coupon